Alexander Techniek winterweekend 4 & 5 februari 2023, Schoorl (bij Alkmaar)

Kom naar ons Alexander Techniek winterweekend!

Locatie:
Dopersduin in Schoorl (vlakbij  Alkmaar)
Data: 4 & 5 februari 2023
Kosten: 394,- (incl. cursusgeld, accommodatie en eten) excl. reiskosten
Aankomst: zaterdag 4 februari 10.00
Vertrek: zondag 5 februari rond 19.00
Leraren: Maaike Aarts & Doris Hochscheid
Tijdens dit weekend gaan we de diepte in met de Alexander Techniek: je leert die toepassen op activiteiten als wandelen, computerwerk, musiceren en nog veel meer. 
Wil jij liever meer weten over ademhaling of gezond bukken?
Dat kan. Je kunt als deelnemer zelf dingen inbrengen waar je aan zou willen werken.
Iedereen is welkom, of je nu een beginner of gevorderde bent.
We bieden je zowel twee individuele lessen als vier workshops met verschillende thema’s.
Geniet daarnaast van de prachtige duinen, strand en bossen: het centrum Dopersduin ligt midden in de natuur, en het leuke dorpje Schoorl met de beroemde klimduin zijn op loopafstand!

“Super! Heel ontspannen; een speciaal vakantiegevoel. Maar wat ik eigenlijk nog het belangrijkste vond: de onderlinge saamhorigheid en bijzondere sfeer binnen de groep. Geen dag heb ik een wanklank gehoord. En er is ontzettend veel gelachen. Ondanks de grootte van de groep was er voor iedereen persoonlijke aandacht.”

Yvonne, arts

 

Lees meer > “Alexander Techniek winterweekend 4 & 5 februari 2023, Schoorl (bij Alkmaar)”

Alexander Techniek herfstweekend 4-6 november 2022

Kom naar ons Alexander Techniek herfstweekend!

Locatie:
De Nieuwe Schuur in Herpt (vlakbij Den Bosch)
Data: 4-6 november 2022
Kosten: 575,- (incl. cursusgeld, eten, accommodatie. excl. reiskosten)
Aankomst: 4 november 10.00
Vertrek: 6 november rond 19.00
Tijdens dit herfstweekend gaan we de diepte in met de Alexander Techniek: je leert die toepassen op activiteiten als wandelen, computerwerk, musiceren en nog veel meer.

Wil jij liever meer weten over ademhaling of gezond bukken? Dat kan. Je kunt als deelnemer zelf dingen inbrengen waar je aan zou willen werken.

We bieden je zowel drie individuele lessen als vijf workshops met verschillende thema’s.
Iedereen is welkom, of je nu een beginner of gevorderde bent in deze techniek.

Lees meer > “Alexander Techniek herfstweekend 4-6 november 2022”

Alexander Techniek zomerweek 29 juli -4 augustus 2023

Neem tijd voor je gezondheid en welzijn, en kom genieten van de prachtige natuur en heerlijk eten in het schattige dorpje Fontaines St. Clair (Noord-Oost Frankrijk).

Deze week zal je leren hoe je pijn kan voorkomen en verhelpen en meer rust kan brengen in je dagelijks leven. De Alexander Techniek is een goed bewaard geheim onder professionele musici, dansers en acteurs: het leert je een betere coördinatie en moeiteloos opgerichte houding. Daardoor ervaar je meer zelfvertrouwen, worden je bewegingen efficiënter en soepeler en krijg je een betere ademhaling.

Je leert de Alexander Techniek toepassen op activiteiten als zwemmen, wandelen, bukken, slaaphouding, computerwerk en nog veel meer. Wil jij liever hardlopen of musiceren ? Dat kan. Je kunt zelf inbrengen waar je aan zou willen werken.

We bieden je zowel vier individuele lessen als negen groepsworkshops met verschillende thema’s aan.

“Deelname aan de week Alexander-techniek met Maaike en Doris heeft me bewust gemaakt van mijn patronen en bewegingsgewoontes en me geïnspireerd om wegen te vinden gemakkelijker en vrijer te bewegen! Een geweldige week met heel fijne, bijzondere mensen en twee zeer bevlogen en inspirerende docenten!” Antony, Deelnemer zomerweek 2020

“Ik voelde me herboren!” Liesbeth, deelnemer zomerweek 2022

Gun jezelf deze unieke kans om een sprong te maken in je gezondheid, welzijn en ontwikkeling! Lees meer > “Alexander Techniek zomerweek 29 juli -4 augustus 2023”

Workshop: rieten maken

Een reeks workshops waarin je zult leren overbodige spanning in nek schouders en armen los te laten tijdens het rieten maken. Je zult deze dagelijks terugkerende taak met minder stress, een zachtere langere nek, brede schouders en vrije ademhaling leren uitvoeren! 
Lees meer > “Workshop: rieten maken”

>