Waarom Alexander Techniek?

“...Na de Alexander Techniek les voel ik me altijd zo goed, licht en ontspannen...!”

Waarom Alexander Techniek?

Door Alexander Techniek lessen te nemen krijg je meer inzicht in je onbewuste niet-behulpzame gewoonte patronen.

Misschien zit je ongemerkt met je schouders omhoog of je nek naar voren achter de computer? Of heb je niet in de gaten dat je te veel taken in te weinig tijd probeert te stoppen waardoor je je steeds gestrest voelt?  Misschien denk je onbewust negatieve dingen tijdens het studeren waardoor je net iets te zenuwachtig wordt voor een concert of presentatie? 

Alexander Techniek lessen geven je meer bewustzijn van je lichaam, je denken en gevoel. Dat is nodig, want wat je zelf niet merkt kan je ook niet van binnen uit veranderen.

Vervolgens leer je door Alexander Techniek hoe je overbodige spanning in je nek en schouders los kan laten als je achter de computer zit. Of je leert bijvoorbeeld hoe je juist behulpzame gedachten in kan zetten tijdens het voorbereiden van een concert of presentatie.

Zo werk je aan een lange termijn oplossing, want:

Als je dak lekt, wil je in plaats van de emmer steeds te moeten legen, toch liever je dak repareren?

Eigenlijk lijkt het leren van de Alexander Techniek op het leren bespelen van een instrument; alleen... dat instrument, dat ben je zelf!

Alexander Techniek wordt veelvuldig toegepast in de muziek, dans en toneel wereld en wordt onderwezen op de meeste conservatoria, dans opleidingen en toneelscholen in binnen- en buitenland.

Daarnaast wordt Alexander Techniek met veel succes toegepast op bijvoorbeeld zwemmen en hardlopen.

Wat is Alexander Techniek? Lees verder

Hoe werkt Alexander Techniek? Lees verder

Wil je meer weten over de lig-oefening, oftewel de actieve-rust oefening? Kijk dit filmpje: