Waarom Alexander Techniek?

“...Na de Alexander Techniek les voel ik me altijd zo goed, licht en ontspannen...!”

Waarom Alexander Techniek?

Door Alexander Techniek lessen te nemen krijg je meer inzicht in je onbewuste niet-behulpzame gewoonte patronen. Die kunnen mentaal, fysiek en emotioneel van aard zijn.

Misschien zit je ongemerkt met gespannen ogen en je nek naar voren achter de computer? Of heb je niet in de gaten dat je te veel taken in te weinig tijd probeert te stoppen waardoor je je steeds gestrest voelt?  Misschien denk je onbewust negatieve dingen tijdens het studeren waardoor je net iets te zenuwachtig wordt voor een concert of presentatie? Misschien zou je wat rustiger willen reageren in bepaalde situaties?

Door Alexander Techniek lessen te nemen krijg je meer bewustzijn van je gehele zelf: van je lichaam, je denken én gevoel. Dat is nodig, want wat je zelf niet merkt kan je natuurlijk ook niet van binnen uit veranderen!

Vervolgens leer je door Alexander Techniek hoe je overbodige spanning in je ogen en nek los kan laten als je achter de computer zit.
Of je leert bijvoorbeeld hoe je behulpzame gedachten in kan zetten tijdens het voorbereiden van een concert of presentatie.
Hoe je even een rustmoment kan inbouwen en weer terug naar je adem kan gaan in moeilijke situaties.

Zo werk je aan een lange termijn oplossing, want:

Als je dak lekt, wil je in plaats van de emmer steeds te moeten legen toch liever je dak repareren?

Eigenlijk lijkt het leren van de Alexander Techniek op het leren bespelen van een instrument; alleen... dat instrument, dat ben je zelf!

Alexander Techniek wordt veelvuldig toegepast in de muziek, dans en toneel wereld en wordt onderwezen op de meeste conservatoria, dans opleidingen en toneelscholen in binnen- en buitenland.

Daarnaast wordt Alexander Techniek met veel succes toegepast op bijvoorbeeld zwemmen en hardlopen.

Maar de Alexander Techniek is voor iedereen, en iedereen kan het leren!

Hoe werkt Alexander Techniek? Lees verder