Rehana de Vries

beroep: neuropsycholoog
reden: podiumvrees bij spreken in het openbaar, presenteren en optreden

De reden voor mij om aan te vangen met Alexander Techniek was dat ik behept was met ernstige podiumvrees zowel bij een optreden met de viool alsmede bij het geven van presentaties, op beide vlakken werden mijn prestaties negatief beïnvloed.

Door middel van Alexander Techniek werd ik me bewust wat mijn (negatieve) gedachten die ik had voor een optreden of een presentatie en de invloed daarvan op mijn spierstelsel, beweging, houding en ademhaling.

Lees meer >

Maaike weet de concepten van Alexander Techniek helder en met humor uit te leggen zodat ik oefeningen kan toepassen in mijn dagelijks leven. Met kleine correcties in bewegingen weet Maaike bij mij grote resultaten te bereiken, zodoende krijgt mijn vioolspel meer diepgang; door zinnen hardop te repeteren en daarbij op mijn ademhaling te letten, verloopt het geven van presentaties thans veel soepeler.

Als neuropsycholoog zie ik raakvlakken tussen Alexander Techniek en de neuropsychologie: neuropsychologie bestudeert de relatie tussen hersenfuncties en gedrag; bij Alexander Techniek betreft het de relatie tussen hersenen, gedrag, spierspanning, houding en beweging!

< minder