Alexander Techniek en auditie doen

14 feb 2013

Auditie doen is mentaal en fysiek behoorlijk zwaar. De meeste musici hebben meer last van zenuwen dan voor een gewoon concert doordat het muzikaal gezien onnatuurlijk is (het scherm, geen applaus, korte uit zijn muzikale verband gehaalde fragmenten, afwezigheid van de rest van de muzikale compositie, overfocus op ‘geen fouten maken’)[…]

Lees verder »

Zwangerschap en bevalling

26 aug 2012

De Alexander Techniek kan je als zwangere vrouw op een aantal manieren helpen:
– Soepel en gemakkelijk blijven bewegen.
– Rugklachten en bekkeninstabiliteit verhelpen en voorkomen.
– Bewegingsoefeningen leren die de gunstige ligging van je kindje bevorderen.
– Bevallingspijn opvangen, je adem door laten gaan, en spanning loslaten tussen de weeën in.

Lees verder »

Alexander Techniek en haast

18 apr 2012

Nu vertrek ik meestal op tijd…. Ik voel de fietsbanden de straat raken, zie de huizen in mijn ooghoeken voorbij komen, laat voetgangers op het zebrapad eerst oversteken. Ik denk niet aan waar ik naar toe moet, maar ben me bewust van waar ik op dit moment ben. Op het moment dat dat me lukt vallen alle haast, zorgen over te laat komen en andere innerlijke stress in een keer van me af.

Lees verder »

Alexander Techniek en geluk

16 feb 2012

Alexander Techniek breng je in praktijk tijdens je dagelijkse activiteiten: in de rij voor de kassa, tijdens het doen van de afwas, terwijl je viool speelt. Het is heerlijk om er steeds weer even aan te denken: ik voel hoe mijn lijf goed gecoördineerd beweegt, alsof het geolied is. Ik voel me soepel, licht en vrij; alsof ik wind mee heb op de fiets.

Lees verder »